Patiëntervaring psychologie

“Ik word hier in mijn waarde gelaten”
Mw. Westerlaken, Best

Na een routineonderzoek blijkt dat Coby Westerlaken borstkanker heeft. Haar hele leven staat op dat moment stil. Nu, een jaar later, is haar behandeling voorbij. Maar geestelijk blijkt de ziekte meer teweeggebracht te hebben dan ze dacht. Daarom krijgt Coby nu hulp van een medisch psycholoog van Máxima Medisch Centrum.

“Na een borstamputatie, -reconstructie, zware chemotherapie en bestraling zat mijn behandeling er eindelijk op. Ik dacht altijd dat psychologische hulp voor mij niet nodig was. Ik zou het zelf wel redden. Maar de ziekte was zo zwaar en kwam zo plotseling. Als mens verschuiven dan al je ‘rollen’ in het leven: als moeder, partner, dochter, collega, vriendin. Je wordt volledig op jezelf teruggeworpen.”

“Iedereen zei steeds: ‘zorg goed voor jezelf’. Maar ik had geen idee hoe dat moest. De mammacare-verpleegkundige (gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met borstkanker) heeft me toen aangeraden om een keer te praten met een psycholoog in MMC. Ik heb hier volmondig ja op geantwoord. De behandeling was klaar en het voelde als een goed moment om na mijn lichamelijke, ook mijn geestelijke conditie op te bouwen.”

“Ik heb inmiddels vier consulten gehad en voor mijn gevoel ben ik al een heel eind. In deze fase moet ik leren om keuzes voor mijzelf te maken, in plaats van alleen aan anderen te denken. Soms is het even te veel; ik moet mijn dagen niet meer volproppen. In het begin voelde ik onmacht en vroeg ik me af hoe ik het moest aanpakken. Maar het gaat steeds makkelijker.”

“De psycholoog van MMC laat me een andere kant zien van situaties waar ik zelf niet uitkom. Ook biedt ze me hulp bij de re-integratie in mijn werk. Het was een drempel om naar de psycholoog te gaan, maar nu zou ik ieder ander stimuleren om het te doen. MMC biedt een open en eerlijke behandeling. De bereikbaarheid, de fijne omgeving en de rustige spreekkamer dragen bij aan de fijne gesprekken De psycholoog laat me in mijn waarde en biedt me belangrijke hulp bij het terugstappen in mijn leven.”

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek Medische Psychologie
(040) 888 92 50

Routebeschrijving